Terugblik sponsorloop

Op 25 juni jl. hebben we met een groep collega’s (en familie/vrienden) een mooie sponsorwandeling gelopen. De tocht begon droog, maar eindigde in een flinke regenbui. We kijken terug op een gezellige activiteit met een hele mooie opbrengst.

Met elkaar hebben we € 10.016,- opgehaald en dit bedrag is door Verdouw Bouwproducten verdubbeld naar € 20.032,-! Dat en al ruim genoeg voor 1 droogkas!

Start van de wandeling
De watertoren in De Meije
Zuideinder Plas
Het laatste stuk regende het flink
De route

Terugblik motortoertocht

Terugblik motortoertocht
Zaterdagochtend 11 juni, een stralende dag. Enthousiaste motorrijders verzamelden zich bij Verdouw op de vestiging in Gouderak. Stipt 10 uur vertrokken we. Via de Vlist reden we naar de pont van Bergstoep (waar we gratis mochten overvaren als sponsoring). Over allemaal boerenweggetjes via Giessenburg, Arkel, langs het prachtige riviertje de Linge naar Kesteren. Na de lunch stapten we om half 2 weer op om de tocht te vervolgen. De middagrit ging via de Grebbeberg, Kootwijk, Garderen en door de prachtige bossen en heide naar onze vestiging in Apeldoorn, waar we precies om 16.00 uur aankwamen. Al met al was het een dag om te genieten van de natuur en van onze hobby motorrijden, met een leuke opbrengst voor het goede doel.

Reactie van een deelnemer:

“Het was een heerlijke rit. Goed georganiseerd! Mochten jullie nog eens een rit organiseren, dan doe ik graag mee”

Op de pont in Bergambacht
Vestiging Gouderak

Start van het seizoen

Vrijdag 8 april jl. heeft Jan Wolthers van Stichting Inclusive Trading Initiative tijdens de kwartaalborrel bij Verdouw ons doel voor 2022 gepresenteerd.

De activiteiten zijn bekend gemaakt en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. We gaan ons inzetten voor een mooie opbrengst voor de boeren in Rwanda!

Jan Wolthers van ITI presenteert het doel voor 2022

Wij steunen een pittig project in 2022

Birds Eye Chili: een klein vruchtje van nog geen 3 cm lang, dat wordt gerekend onder één van de scherpste pepers. Een vruchtje met smaak en impact. Niet alleen in onze maaltijden, maar vooral in het leven van honderden Rwandeze boeren en hun gezinnen.

Met Verdouw gaat Verder steunen we dit jaar een project van Inclusive Trading Initiative. Het doel van deze stichting is om samen met ondernemers in Rwanda, mensen te helpen uit de armoede te komen door ondernemerschap te stimuleren en hen te helpen om een goede opbrengst te krijgen voor hun producten.

Bij dit project worden boerengezinnen geholpen bij de teelt van chilipepers die geschikt zijn voor export naar de Europese markt. De afgelopen jaren is het programma gegroeid naar 1.000 boerengezinnen. De komende jaren wil ITI groeien naar het ondersteunen en begeleiden van 2.000 boeren.

Succes hangt af van lokaal eigenaarschap. Dat kan alleen worden bereikt als boeren zelf de aanjagers zijn van het programma. De ondernemende boeren maken de arme boeren uit de omgeving enthousiast, waardoor zij ook aanhaken bij het programma. Hiermee wordt een druppel een olievlek!

De aanpak heeft 3 belangrijke pijlers:

  • Hulp bij een goede en duurzame teelttechniek met natuurlijke irrigatie, biodiversiteit en bodemmangement;
  • Organisatieverbetering van de boerengemeenschappen;
  • Versterken van de marktpositie.

Een belangrijk onderdeel is het verbeteren van het droogproces van de pepers. Momenteel vindt dit bij de boeren zelf plaats, maar om de kwaliteit voor de export beter te beheersen moeten het komende jaar 5 centrale droogkassen worden opgezet. Iedere kas kost € 15.000,-. Verdouw gaat Verder gaat zich inzetten om € 30.000,- op te halen en daarmee nemen we 2 droogkassen voor onze rekening.

Met dit project steunen we dus arme boeren in Rwanda bij de teelt van pepertjes die geschikt zijn voor export, zodat zij vanuit eigen ondernemerschap uit de armoede kunnen komen.

Bron: website Inclusive Trading Initiative

Super gelopen!

De sponsorloop voor Verdouw gaat Verder is inmiddels een mooie traditie, die we in 2021 gelukkig weer konden oppakken. Op zaterdag 11 september hebben we met 20 collega’s 20 km gelopen in de omgeving van Maarssen. Het was super gezellig en het leverde ook een mooie bijdrage op voor goede doel! Na een mooie tocht hebben we alle hindernissen overleefd en de eindstreep gehaald. De opbrengst van deze dag is bijna € 15.000,- aan sponsoring, wat door Verdouw verdubbeld wordt. Bijna € 30.000 dus voor een waterwinkel op Flores!

De deelnemers in actie

Smakelijke actie

In samenwerking met bakker Casteleijn uit Bergambacht hebben we in juli 2021 een smakelijke verkoopactie gehouden. Heerlijke broodjes, koek en taart, waarvan de opbrengst bestemd is voor een nieuwe waterwinkel op Flores. Dat was allemaal natuurlijk niet zo goed voor de calorieën, maar je moet wat overhebben voor het goede doel 😉. We konden, mede dankzij verdubbeling door Verdouw, een mooie bijdrage van € 1.500,- bijschrijven.

Neem mee die orchidee! (en maak er iemand blij mee)

Jij kan heel veel mensen blij maken met een orchidee! Als actie voor “Verdouw gaat Verder” hebben wij een flink aantal orchideeën ingekocht. Op donderdag 9 en vrijdag 10 juli kun je die voor een mooi prijsje meenemen. 1 orchidee kost € 12,50, 2 voor € 20,- en als speciale prijs: 5 voor € 40,-. Je steunt daarmee de actie van Verdouw gaat Verder in Bosnië. Misschien voor in je eigen vensterbank, maar ons idee: Geef ze cadeau aan je ouders, opa of oma of iemand anders in jouw omgeving die in de afgelopen tijd minder bezoek heeft gehad. Zorg dus dat je volgende week 2 briefjes van € 20 mee hebt, dan kun je ter plekke nog bedenken of je er 2 of 5 meeneemt! Wij hebben flink ingekocht, we gaan ervan uit dat alle collega’s wel met een paar orchideeën naar huis gaan.

Reisverslag Bosnië (juni 2020)

Op 19 juni jl. is Alex van der Slikke naar Bosnië gegaan. Ook de projecten die wij dit jaar met Verdouw gaat Verder ondersteunen, heeft hij bezocht. Hieronder lees je daarover iets in zijn reisverslag.

Op zaterdagmorgen heb ik samen met Almasa o.a. nieuwe rolstoelaccu’s bij een veteraan gebracht en getest. Weer iemand heel blij gemaakt… Met de nieuwe accu’s, hebben we deze meneer zijn bewegingsvrijheid terug gegeven. Daarna hebben we nog wat andere mensen bezocht, waaronder ook Adré en Marja Lichtendonk, een zendingsechtpaar dat door de GZB is uitgezonden. Van hen kregen we weer een flinke voorraad sondevoeding mee.

Hierna ben ik naar Rasjleva gereden, waar ik een bezoek heb gebracht aan de school die we in oktober hopen te gaan verbouwen. Wat een voorrecht weer dat Stichting ‘Verdouw gaat Verder’ de stichting Bolji Zivot wil steunen en de hele financiering voor hun rekening wil nemen van drie grotere bouwprojecten: het interieur van de school in Rasjleva compleet renoveren, het dak van een basisschool in Zivinice vervangen en een multifunctioneel centrum faciliteren in Tekucica.

Op maandagochtend om 8.00 uur zaten we al in het gemeentehuis van Doboj, waar het plaatsje Tekucica onder valt, met een hoge afvaardiging van meerdere mensen te debatteren. In dit plaatsje is een ernstig vervallen pand door de gemeente beschikbaar gesteld om een multifunctioneel centrum in te realiseren. De renovatie van het pand is al gestart, maar de onderlinge samenwerking verloopt wat stroef. Gedurende het hele gesprek was er een cameraploeg van de regionale televisiezender aanwezig. Of het nu kwam door de camera’s of iets anders, het was een vruchtbare vergadering. U moet weten: dit is voor alle betrokkenen, ook voor mij, een bijzonder project, omdat het een project is waar alle verschillende culturen in Bosnië aan meewerken: Serven, Kroaten en moslims… en ook nog Nederlanders… De Stichting ‘Warmte voor kinderen’ geeft ook een groot aandeel: zij nemen alle kosten voor de verwarming in het pand voor hun rekening.
Na deze drukke dagen ben ik op dinsdagmorgen vroeg weer terug naar Nederland gaan rijden en na een voorspoedige reis was ik ‘s avonds weer thuis.