Terugblik motortoertocht

Op zaterdag 3 juni 2023 organiseerden we een mooie motortoertocht. We vertrokken op 28 motoren voor een tocht van Verdouw Gouderak naar Verdouw Apeldoorn. We reden binnendoor langs Hekendorp, Montfoort, over de dijk bij Wijk bij Duurstede naar Amerongen. Bij Sterkenburg zagen we het eerste kasteel, in totaal konden we 17 kastelen spotten. Via de Amerongse berg reden we naar Achterveld waar we een voortreffelijke lunch kregen voorgeschoteld. Na de lunch stapten we weer op en reden we over de prachtige Veluwe naar Apeldoorn waar we net voor 16.00 uur aankwamen. Al met al was het een supermooie dag. Na in Apeldoorn wat gedronken en gegeten te hebben, ging iedereen weer huiswaarts.

Terugblik sponsorloop

We kijken terug op een zeer geslaagde sponsorloop. Met 12 deelnemers hebben we op 1 april 2023 een mooie route gelopen van ruim 20 km rond de Reeuwijkse Plassen en Hekendorp. Dankzij de vele sponsors hebben wij een prachtig sponsorbedrag binnengehaald van € 15.460,- Verdouw heeft dit bedrag verdubbeld naar € 30.920,- Met dit prachtige bedrag helpen wij de locatie herstart van het Leger des Heils aan de IJssellaan in Gouda om de woonkamer inclusief keuken op te knappen en een overkapping te plaatsen in de tuin.

Verdouw gaat Verder in actie voor het Leger des Heils

Verdouw gaat Verder heeft op 17 februari tijdens een kwartaalborrel met collega’s het doel dat we in het eerste half jaar van 2023 gaan steunen gepresenteerd. We gaan de locatie Herstart van het Leger des Heils aan de IJssellaan in Gouda helpen om de woonkamer inclusief keuken op te knappen en een overkapping te plaatsen in de tuin.

Leger des Heils Herstart is een tijdelijke plek waar mensen die voorheen dakloos waren, kunnen wonen en worden geholpen om weer zoveel mogelijk zelfstandig te worden. Ze worden begeleid om hun leven op verschillende gebieden, zoals schulden, verslavingen, psychische problemen, weer op orde te krijgen. In Gouda wonen ruim 35 mensen op de Herstart locatie. Zij hebben een eigen slaapkamer en er zijn enkele gezamenlijke woonkamers. Eén van de woonkamers heeft een grondige opknapbeurt en een nieuwe keuken nodig. In de tuin is ook behoefte aan een overkapping, zodat de bewoners buiten kunnen zitten. Deze projecten willen we dit jaar voor het Leger des Heils realiseren.

De activiteiten die gepland staan in het komende half jaar zijn:
– Motortoertocht op zaterdag 3 juni 2023
– Lunchacties door collega’s

Houd onze berichten in de gaten en blijf op de hoogte. Mee doen/sponsoren kan uiteraard ook!

Terugblik op een mooi actiejaar

We komen bijna aan het eind van het jaar en dat betekent ook een einde aan een actiejaar voor Verdouw gaat Verder. We hebben ons dit jaar ingezet voor Inclusive Trading Initiative en geld opgehaald voor 2 droogkassen (€ 30.000,-).

Vanwege meerdere geslaagde acties zoals de sponsorloop, het volleybaltoernooi en de verkoopactie, hebben we nog meer geld opgehaald. Daarom hebben we in totaal nog eens € 17.500,- verdeeld over de volgende goede doelen:

  • Stichting Boljizivot, voedselpakketten voor de Bosnie
  • Boodschappenkast Zuidplas, tijdelijke voedselhulp voor gezinnen die niet terecht kunnen bij de voedselbank
  • Zendingsorganisatie Wiliam Carey Missions in Equador), bouw van een overkapping op het projectterrein
  • Inloophuis Domino Gouda, gezamenlijke maaltijden voor eenzame arme mensen
  • Zwanenburgs Hofje Gouda, tijdelijke woning voor mensen en cursussen voor schuldhulpmaatjes

Door alle inzet van collega’s en de bijdragen van klanten en leveranciers, hebben we in totaal dus € 47.500,- opgehaald voor het goede doel. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de steun.

Terugblik sponsorloop

Op 25 juni jl. hebben we met een groep collega’s (en familie/vrienden) een mooie sponsorwandeling gelopen. De tocht begon droog, maar eindigde in een flinke regenbui. We kijken terug op een gezellige activiteit met een hele mooie opbrengst.

Met elkaar hebben we € 10.016,- opgehaald en dit bedrag is door Verdouw Bouwproducten verdubbeld naar € 20.032,-! Dat en al ruim genoeg voor 1 droogkas!

Start van de wandeling
De watertoren in De Meije
Zuideinder Plas
Het laatste stuk regende het flink
De route

Terugblik motortoertocht

Terugblik motortoertocht
Zaterdagochtend 11 juni, een stralende dag. Enthousiaste motorrijders verzamelden zich bij Verdouw op de vestiging in Gouderak. Stipt 10 uur vertrokken we. Via de Vlist reden we naar de pont van Bergstoep (waar we gratis mochten overvaren als sponsoring). Over allemaal boerenweggetjes via Giessenburg, Arkel, langs het prachtige riviertje de Linge naar Kesteren. Na de lunch stapten we om half 2 weer op om de tocht te vervolgen. De middagrit ging via de Grebbeberg, Kootwijk, Garderen en door de prachtige bossen en heide naar onze vestiging in Apeldoorn, waar we precies om 16.00 uur aankwamen. Al met al was het een dag om te genieten van de natuur en van onze hobby motorrijden, met een leuke opbrengst voor het goede doel.

Reactie van een deelnemer:

“Het was een heerlijke rit. Goed georganiseerd! Mochten jullie nog eens een rit organiseren, dan doe ik graag mee”

Op de pont in Bergambacht
Vestiging Gouderak

Start van het seizoen

Vrijdag 8 april jl. heeft Jan Wolthers van Stichting Inclusive Trading Initiative tijdens de kwartaalborrel bij Verdouw ons doel voor 2022 gepresenteerd.

De activiteiten zijn bekend gemaakt en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. We gaan ons inzetten voor een mooie opbrengst voor de boeren in Rwanda!

Jan Wolthers van ITI presenteert het doel voor 2022

Wij steunen een pittig project in 2022

Birds Eye Chili: een klein vruchtje van nog geen 3 cm lang, dat wordt gerekend onder één van de scherpste pepers. Een vruchtje met smaak en impact. Niet alleen in onze maaltijden, maar vooral in het leven van honderden Rwandeze boeren en hun gezinnen.

Met Verdouw gaat Verder steunen we dit jaar een project van Inclusive Trading Initiative. Het doel van deze stichting is om samen met ondernemers in Rwanda, mensen te helpen uit de armoede te komen door ondernemerschap te stimuleren en hen te helpen om een goede opbrengst te krijgen voor hun producten.

Bij dit project worden boerengezinnen geholpen bij de teelt van chilipepers die geschikt zijn voor export naar de Europese markt. De afgelopen jaren is het programma gegroeid naar 1.000 boerengezinnen. De komende jaren wil ITI groeien naar het ondersteunen en begeleiden van 2.000 boeren.

Succes hangt af van lokaal eigenaarschap. Dat kan alleen worden bereikt als boeren zelf de aanjagers zijn van het programma. De ondernemende boeren maken de arme boeren uit de omgeving enthousiast, waardoor zij ook aanhaken bij het programma. Hiermee wordt een druppel een olievlek!

De aanpak heeft 3 belangrijke pijlers:

  • Hulp bij een goede en duurzame teelttechniek met natuurlijke irrigatie, biodiversiteit en bodemmangement;
  • Organisatieverbetering van de boerengemeenschappen;
  • Versterken van de marktpositie.

Een belangrijk onderdeel is het verbeteren van het droogproces van de pepers. Momenteel vindt dit bij de boeren zelf plaats, maar om de kwaliteit voor de export beter te beheersen moeten het komende jaar 5 centrale droogkassen worden opgezet. Iedere kas kost € 15.000,-. Verdouw gaat Verder gaat zich inzetten om € 30.000,- op te halen en daarmee nemen we 2 droogkassen voor onze rekening.

Met dit project steunen we dus arme boeren in Rwanda bij de teelt van pepertjes die geschikt zijn voor export, zodat zij vanuit eigen ondernemerschap uit de armoede kunnen komen.

Bron: website Inclusive Trading Initiative