Bezoek aan Bosnië

Maandag 14 maart bezochten we de nieuwbouw van het huis in Bosnië. Het huis ligt wat hoger op een heuvel en het zandpad ernaar toe was modderig. Terwijl wij met onze auto omhoog reden passeerden we (naar later bleek) de moeder van het gezin wat in het huis gaat wonen. Samen met haar twee kinderen had ze juist water gehaald. Alle drie sleepten ze met twee grote flessen water van ongeveer 3 a 4 liter per stuk. Het zou zeer te wensen zijn dat de nieuwbouw ook voorzien gaat worden van stromend water, zodat ze niet (twee)dagelijks met hun water naar boven hoeven te zeulen! Of dat gaat lukken hangt mede af van de inkomsten. Het aansluiten op het waternet kost geld, en de afstand van de woning naar de openbare weg (waar de aansluiting gemaakt moet worden) is wel  800m¹, en dat
omhoog. Het gebruik van het water is na het aansluiten in Bosnië overigens gratis.

Na het bezoek aan de woning bezochten we het tunnelkassenproject  van ProPlan in Tuzla en een andere school. Aan het einde van de middag werden we verwacht in Samac. Een leuke verrassing was de 4-wheel-drive-adventure die Alex van de Slikke voor ons in petto had, vraag Alex, Maarten, Arend, Herman of Marten hier maar naar!

Op dinsdag 15 maart bezochten we de te verbouwen school in Modrica. Het vinden van de juiste woorden om uitdrukking te geven aan onze indrukken is eigenlijk niet mogelijk. Het beste is misschien wel onze verbazing dat er uiteindelijk ook nog kinderen in de school aanwezig bleken te zijn! En hoe gelukkig ze er uitzagen!
In juni zal “Verdouw gaat verder” twee weken naar Modrica te gaan voor de verbouw van deze school.Tijdens deze twee weken zullen we een nieuw hellend dak plaatsen, drie lokalen realiseren en een nieuwe toiletgroep aan het einde van de gang.

Hieronder enkele foto’s die gemaakt zijn tijdens ons bezoek:

Gepubliceerd door Herman Stomphorst

Pappa | @Gerherlien | Christen | Ondernemend | verdouw.nu | krimpenerwaardintercultureel.nl | Wielrennen | Orgel | kan niet bestaat niet?

Eén opmerking over 'Bezoek aan Bosnië'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s