Wij steunen een pittig project in 2022

Birds Eye Chili: een klein vruchtje van nog geen 3 cm lang, dat wordt gerekend onder één van de scherpste pepers. Een vruchtje met smaak en impact. Niet alleen in onze maaltijden, maar vooral in het leven van honderden Rwandeze boeren en hun gezinnen.

Met Verdouw gaat Verder steunen we dit jaar een project van Inclusive Trading Initiative. Het doel van deze stichting is om samen met ondernemers in Rwanda, mensen te helpen uit de armoede te komen door ondernemerschap te stimuleren en hen te helpen om een goede opbrengst te krijgen voor hun producten.

Bij dit project worden boerengezinnen geholpen bij de teelt van chilipepers die geschikt zijn voor export naar de Europese markt. De afgelopen jaren is het programma gegroeid naar 1.000 boerengezinnen. De komende jaren wil ITI groeien naar het ondersteunen en begeleiden van 2.000 boeren.

Succes hangt af van lokaal eigenaarschap. Dat kan alleen worden bereikt als boeren zelf de aanjagers zijn van het programma. De ondernemende boeren maken de arme boeren uit de omgeving enthousiast, waardoor zij ook aanhaken bij het programma. Hiermee wordt een druppel een olievlek!

De aanpak heeft 3 belangrijke pijlers:

  • Hulp bij een goede en duurzame teelttechniek met natuurlijke irrigatie, biodiversiteit en bodemmangement;
  • Organisatieverbetering van de boerengemeenschappen;
  • Versterken van de marktpositie.

Een belangrijk onderdeel is het verbeteren van het droogproces van de pepers. Momenteel vindt dit bij de boeren zelf plaats, maar om de kwaliteit voor de export beter te beheersen moeten het komende jaar 5 centrale droogkassen worden opgezet. Iedere kas kost € 15.000,-. Verdouw gaat Verder gaat zich inzetten om € 30.000,- op te halen en daarmee nemen we 2 droogkassen voor onze rekening.

Met dit project steunen we dus arme boeren in Rwanda bij de teelt van pepertjes die geschikt zijn voor export, zodat zij vanuit eigen ondernemerschap uit de armoede kunnen komen.

Bron: website Inclusive Trading Initiative

Eén opmerking over 'Wij steunen een pittig project in 2022'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s