Reisverslag Bosnië (juni 2020)

Bosnie hulp

Op 19 juni jl. is Alex van der Slikke naar Bosnië gegaan. Ook de projecten die wij dit jaar met Verdouw gaat Verder ondersteunen, heeft hij bezocht. Hieronder lees je daarover iets in zijn reisverslag.

Op zaterdagmorgen heb ik samen met Almasa o.a. nieuwe rolstoelaccu’s bij een veteraan gebracht en getest. Weer iemand heel blij gemaakt… Met de nieuwe accu’s, hebben we deze meneer zijn bewegingsvrijheid terug gegeven. Daarna hebben we nog wat andere mensen bezocht, waaronder ook Adré en Marja Lichtendonk, een zendingsechtpaar dat door de GZB is uitgezonden. Van hen kregen we weer een flinke voorraad sondevoeding mee.

Hierna ben ik naar Rasjleva gereden, waar ik een bezoek heb gebracht aan de school die we in oktober hopen te gaan verbouwen. Wat een voorrecht weer dat Stichting ‘Verdouw gaat Verder’ de stichting Bolji Zivot wil steunen en de hele financiering voor hun rekening wil nemen van drie grotere bouwprojecten: het interieur van de school in Rasjleva compleet renoveren, het dak van een basisschool in Zivinice vervangen en een multifunctioneel centrum faciliteren in Tekucica.

Op maandagochtend om 8.00 uur zaten we al in het gemeentehuis van Doboj, waar het plaatsje Tekucica onder valt, met een hoge afvaardiging van meerdere mensen te debatteren. In dit plaatsje is een ernstig vervallen pand door de gemeente beschikbaar gesteld om een multifunctioneel centrum in te realiseren. De renovatie van het pand is al gestart, maar de onderlinge samenwerking verloopt wat stroef. Gedurende het hele gesprek was er een cameraploeg van de regionale televisiezender aanwezig. Of het nu kwam door de camera’s of iets anders, het was een vruchtbare vergadering. U moet weten: dit is voor alle betrokkenen, ook voor mij, een bijzonder project, omdat het een project is waar alle verschillende culturen in Bosnië aan meewerken: Serven, Kroaten en moslims… en ook nog Nederlanders… De Stichting ‘Warmte voor kinderen’ geeft ook een groot aandeel: zij nemen alle kosten voor de verwarming in het pand voor hun rekening.
Na deze drukke dagen ben ik op dinsdagmorgen vroeg weer terug naar Nederland gaan rijden en na een voorspoedige reis was ik ‘s avonds weer thuis.

Gepubliceerd door arnoutvnieuwkoop

Arnout is communicatiespecialist en schrijft als medewerker van Verdouw Bouwproducten ook voor Verdouw gaat verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s